Povezani zapisi:

Naziv
oslikavanje (emajla)
Koncept
Tablica tehnika izrade
 
Povezani zapisi
thumb
 
Ukupno: 2
1
thumb
Inventarna oznaka
MUO-011634 
Naziv zbirke
Namještaj 
Naziv podzbirke
NAMJEŠTAJ 
Književni naziv
vitrina 
Grupa predmeta
vitrina 
Podgrupa predmeta
jednokrilna 
Materijal izrade
staklo drvo, orah emajl (ukrasna pločica) 
Država nastanka
Hrvatska 
Grad nastanka
Zagreb 
Stilsko razdoblje
neobarok 
Godina nastanka:
1860. – 1870
Autor (osoba)
Eisenhuth, Miroslav 
Broj komada
1
Visina 1 (cm)
167.5
Širina 1 (cm)
94.5
Duljina ili dubina 1 (cm)
45
Opis predmeta
Ulaštena orahovina, jednostavni konstruktivni dio meko profiliranih bridova kostur je ustakljenim stranama; niske volutaste nožice. Središnji dio nadvišen poputzabata: dvije paralelne profilacije uzdižu se volutastim završecima i flankiraju polukružno svedeno polje s ovalnim medaljonom od emajla s višebojnim oslikanimcvijećem. Unutrašnjost 3 pretinca.
Tehnika izrade
profiliranje oblikovanje oslikavanje (emajla) 
2
thumb
Inventarna oznaka
MUO-028055 
Naziv zbirke
Satovi 
Književni naziv
džepni sat 
Materijal izrade
čelik emajl bakar, posrebren 
Država nastanka
Švicarska 
Godina nastanka:
oko 1900
Broj komada
1
Duljina ili dubina 1 (cm)
1.6
Promjer 1 (cm)
4.7
Opis predmeta
Pogon na oprugu s cilindarskom zaprečnicom, uređaj remontoir, 10 rubina u ležajima. Navijanje krunom. Kućište straga i sprijeda (kružni vijenac oko brojčanika) ukrašeno motivom šahovskog polja u niello tehnici. Brojčanik od bijelog emajla s crnim arapskim brojevima za oznaku sati. Minute označene zlatnim točkicama, svaka peta i brojem. U donjem dijelu mali sekundni brojčanik. U sredini emajlnim bojama izveden cvjetni ukras. Kazaljke od pozlaćenog čelika, razvedenog obrisa, perforirane, satna i blago reljefna (nisu par, razlikuju se po nijansi zlatne boje i po debljini lima od kojeg su izrađene). Poklopac mehanizma uz rub ima strojno gravirani geometrijski ukras, u sredini natpis remontoir cylindre 10 rubis. Niello je tehnika ukrašavanja koja se sastoji u ulaganju mješavine sastavljene od oko 50% olova, 25% srebra i 25% bakra, te male količine boraksa i sumpora, u udubljenja urezana u srebru. Nakon zagrijavanja u pećima kako bi se ova mješavina stopila s metalom postiže se crna boja koj
Izložbe
1998/08, "Džepni sat", MUO, Zagreb, 1998. 2002/13, "Džepni satovi iz fundusa Muzeja za umjetnost i obrt", Galerija umjetnina Zadar, Zadar, 2002. 2007/09, "Europske ure, brodski urari", Muzej Brodskog posavlja, Slavonski Brod, 2007. 2007/26, "Džepni sat - Zbirka satova Muzeja za umjetnost i obrt, Zagreb", Muzej grada Šibenika, Šibenik, 2007. 
Tehnika izrade
niello oslikavanje (emajla) 
Ukupno: 2